2010-12-16 21:29:52• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Draveczky Károly Ezüstfenyõ-díjas


Holnap veszi át az RMDSZ országos szervezetének Ezüstfenyõ-díját Draveczky Károly, a Szatmár megyei szervezet  meghatározó személyisége. A kilencvenes évek elején agrárszakemberként volt szükség a segítségére: az RMDSZ a földosztással kapcsolatos kérdésekben kérte ki a véleményét, szaktudását. Ez a szakmai tanácsadás a késõbbiekben aztán érdekvédelmi tevékenységgé változott. Amint elmondta, nagyon örül az elismerésnek, amellyel az országos szervezet eddigi tevékenységét értékelte.

A püspök atyának kántáltak


A szatmárnémeti Hám János magyar és német tannyelvû óvoda kicsinyei tegnap látogatták meg Schönberger Jenõ püspök atyát, hogy énekeikkel kedveskedjenek neki. A lelkes csapat az énekek mellett átadta jókívánságait és ajándékait is: saját készítésû ünnepi képeslapjaikat, majd a fényképüket tartalmazó csillagokkal díszítették a püspökség karácsonyfáját.

Ünnepi segítõ akciók

A Máltai Segélyszolgálat Szatmár megyei fiókja, mint minden évben, idén is segít a téli ünnepek elõtt a nehéz szociális helyzetben lévõ családoknak és a rászorulóknak. Tegnap délelõtt nehéz szociális helyzetben lévõ családok számára élelmiszercsomagot osztott a szervezet. December 24-én délelõtt a 14-es lakótelepen, a Vulturului utcán, az Ostrovului utcán és a Ion Ghica utcán, az IPL-blokkok mellett töltöttkáposzta-osztás lesz. Az önkéntesek 2400 töltelék káposztát készítenek és osztanak ki.

Négy és fél kiló hal évente


Nyakunkon a karácsony, és ilyenkor jelentõsen fellendül a kereslet a halhús iránt. Jelenleg az egyik szupermarketben, a Nagypiacon, a Szamos-piacon, a Kispiacon, valamint Nagykárolyban árusítanak élõ halat. A megye egyetlen, saját tenyésztésû halat árusító vállalkozója a túrterebesi Kiss János, aki pár hete kezdte meg a ponty, busa, kárász, harcsa árusítását.

Díjazták a Sportlíceum legjobb sportolóit

A hagyományokhoz híven, az idei esztendõ vége felé is megtartotta díjkiosztó ünnepségét a Szatmárnémeti Sportlíceum, amely tegnap este tartotta meg az év végi gáláját a Gyurkán Görgy-teremben. A kulturális mûsorral és sportbemutatókkal fûszerezett eseményen a tanintézmény szakágankénti legjobb sportolóit díjazták, de azért megnevezték a legjobbat is, aki Radu Doroº sakkozó lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: